Borsos steak hosszú burgonyacikkel

Food Service

A vendéglátás szakembereinek szánt megoldások

Borsos steak hosszú burgonyacikkel

Hozzávalók:

  • 50 g szemes bors
  • 4 db 180 g-os steak
  • 48 dkg McCain Wedgehouse
  • kevés zsázsa
  • 2 diónyi vaj
  • 2 ek. étolaj
  • 2 dl konyak
  • 3 ek. tejszín

 

Elkészítés:

Tördeljük össze a borsot, majd hempergessük meg benne a húst. Ezután az olaj és a vaj keverékében mindkét oldalát pirítsuk meg.
A hús zaftjához adjuk a konyakot, keverjük jól meg, gyújtsuk meg és ízesítsük sóval. Locsoljuk rá a tejszínt, főzzük fel és néhány percig rotyogtassuk. Kanalazzuk a tányérra és helyezzük rá a húst.

Melegítse fel a sütőolajat 175°C-ra. Süsse a McCain Wedgehouse burgonyát körülbelül 3 percig.