Fűszeres bárányborda párizsi burgonyával

Food Service

A vendéglátás szakembereinek szánt megoldások

Fűszeres bárányborda párizsi burgonyával

Hozzávalók:

  • 8-9 bordányi bárányborda
  • 12-16 szem McCain Easy Nature Párizsi burgonya
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál aprított, friss petrezselyem
  • 2 evőkanál aprított, friss rozmaring
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika (édes vagy csípős)
  • 1 kávéskanál szárított oregánó
  • 4 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál olívaolaj

 

Elkészítés:

A hústól megtisztítjuk a bordavégeket, és lefejtjük a zsíros réteget. Bőségesen sózzuk, borsozzuk. Tálba szórjuk a zsemlemorzsát, a petrezselymet, a rozmaringot, a fokhagymát, a pirospaprikát és az oregánót. A borda húsos részét megkenjük a mustárral, megforgatjuk a zsemlemorzsás fűszerekben, jól beledörzsöljük-ütögetjük, ha kell, még kevészsemlemorzsával meghintjük, majd az olajjal megöntözzük. A húst előmelegített grillen 25-35 percig sütjük, hogy közepesre átsüljön. A teljes átsütéshez több idő szükséges. Ha kész, néhány percig pihentetjük, két-három bordánként felvágva tálaljuk. 

Tegyünk egy serpenyőbe olajat vagy vajat, majd süssük a McCain Easy Nature Párizsi burgonyát 7-10 percig.