Sörtésztás halfilé hasábburgonyával

Food Service

A vendéglátás szakembereinek szánt megoldások

Sörtésztás halfilé hasábburgonyával

Hozzávalók:

  • Kb 65 dkg tengeri halfilé
  • 48 dkg McCain Tradistyle
  • 6 dl olaj
  • 5 dkg sütőporos liszt
  • 5 dkg kukoricakeményítő,
  • 1 tojásfehérje
  • 1 dl hideg sör (lager)
  • 1 ek liszt
  • Só, bors

 

Elkészítés:

A halszeleteket átmossuk, majd szárazra töröljük. Az olajat egy mély lábasban 200 fokra felmelegítjük.

Melegítse fel a sütőolajat 175°C-ra. Fél csomag McCain Tradistyle-t süssön körülbelül 3 percig.

A lisztben megforgatjuk a halszeleteket, lerázzuk a maradék lisztet.

A lisztet elkeverjük a kukoricakeményítővel, sóval, borssal.

A tojásfehérjét habosra verjük, de nem keményre.

A sört  lassan a lisztkeverékhez öntjük, közben  a masszát keverjük. A tészta massza ne legyen se túl sima, se túl csomós! Óvatosan belekeverjük a tojáshabot.

Megforgatjuk a tésztában a halakat és forró olajban arnysárgára sütjük. Lapáttal kiemeljük, papírtörölközőn lecsurgatjuk.

 

Hasábburgonyával és salátával tálaljuk.