Sütőben sült pisztráng csónakburgonyával

Food Service

A vendéglátás szakembereinek szánt megoldások

Sütőben sült pisztráng csónakburgonyával

Hozzávalók:

  • kb. 1 kilós pisztráng
  • 48 dkg McCain Fry&Dip
  • 1/2 citrom
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • friss vagy szárított rozmaring
  • olívaolaj

 

Elkészítés:

A pisztráng belsejét óvatosan kiszedjük a kopoltyúval együtt, folyóvíz alatt jól megmossuk. Tepsibe tesszük, kevés olívaolajat öntünk alá, a belsejébe rakjuk a fokhagymát, amit előzőleg ketté vágtunk, továbbá a felszeletelt citromkarikákat és a rozmaringot. Kivülről minkét oldalát megszórhatjuk halra való fűszerkeverékkel. 180 fokon 25-30 percig sütjük.

Melegítse fel a sütőolajat 175°C-ra. Süsse a McCain Fry&Dip burgonyát körülbelül 2,5-3 percig.